Zadel op maat

SQ-LAB Fietszadels:

De SQ Lab zadels zijn er voor iedere discipline. Zo zijn er verschillende soorten zadels te verkrijgen, welke bijna allemaal in 5 verschillende breedtematen beschikbaar zijn. Zo zijn er speciale zadels voor o.a. MTB, Racefiets, Triathlon, Trekking en City/Comfort gebruik. Ook is er een speciaal medisch zadel verkrijgbaar waarbij de schaamstreek helemaal niet in aanraking komt met het zadel.
De SQ Lab fietszadels onderscheiden zich door de speciale constructie wat het kantelen van het bekken mogelijk maakt. Zo word de kantelbeweging gewaarborgd, net als wanneer we lopen.

Voordeel: U word minder snel moe en de kans op klachten in uw onderrug worden verkleind.

Een zadel dat zit als gegoten…

Te hoog, te laag, te ver naar voren of naar achter. Een zadel dat onjuist is afgesteld, kan pijnklachten veroorzaken. Nog vervelender is een te smal zadel, deze creëert druk precies daar waar het niet zou moeten. Laat je daarom adviseren over een anti zadelpijn zadel.

Zadelpijn? Laat een zadelmeting uitvoeren!

Niets is vervelender dan zadelpijn tijdens of na een fietstocht. Herken je dit probleem en ben je op zoek naar een oplossing? Lees dan snel verder! 

Om zadelpijn te voorkomen is een goed zadel heel belangrijk, maar nog belangrijker is de zadelbreedte. De juiste breedte zorgt er namelijk voor dat je zo min mogelijk druk en pijn ervaart.

Wij hebben zadels in verschillende hardheden en afmetingen, zodat iedereen een zadel kan vinden die past bij zijn of haar persoonlijke voorkeur. Zo hebben we uitstekende SQlab zadels met een passende zadelmeting (onze favoriet!), klassieke Brooks zadels, die bekend staan om de goede vering, en fietszadels van Selle Royal en BBB. Tot deze merken behoren ook gelzadels en high comfort zadels speciaal ontworpen voor e-bikes.

Gezonder, minder pijn en efficiënter fietsen

Het team van SQlab heeft “the way to the perfect saddle” ontworpen. Sinds 2001 zijn ze bezig geweest met onderzoek naar de ergonomie van fietsen. Na uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar het menselijk lichaam en de ervaringen van duizenden fietsers, zijn ze gekomen tot de “sit & fit” zitbeenmeting om de optimale zadelbreedte voor iedere fietser te kunnen bepalen. Deze zadelmeting wordt door veel retailers gebruikt, waaronder door ons, tot grote tevredenheid van onze klanten. Eenvoudig en snel op weg naar een nieuw zadel zónder zadelpijn.

Bekijk het filmpje om precies te weten hoe de zadelmeting in zijn werk gaat!

Sit & Fit

Voor het bepalen van de voor jou optimale zadelbreedte van een SQlab zadel voeren we de hierboven beschreven sit & fit zadelmeting uit. Deze zitvlaksmeting houdt rekening met verschillende factoren: zoals de zitpositie, de positie van het bekken op het zadel en het type fietser.

Het voordeel is dat je veel te weten komt met een relatief kortdurende en eenvoudige meting. Met als resultaat een zadel dat bij jouw lichaam past. De meting vindt plaats in drie stappen:

  1. MEET: Met het meetbord meten we de afstand tussen de zitbeenderen
  2. BEREKEN: In een speciaal daarvoor ontwikkeld computerprogramma voeren we de breedte inclusief jouw antwoorden op korte vragen in
  3. KIES ZADEL: Hieruit volgt een advies welk type en breedte zadel voor jou het meest geschikt is

Zadelmeting SQlab zadels

Kies het juiste zadel

Afhankelijk van het type fietser zijn er verschillende zadels, namelijk de stad/comfort, toer/trekking, en sportief race/MTB zadels. Tot wel vijf breedtematen per zadeltype.

Na de meting weet je precies welk SQlab zadel bij jouw zitpositie en fietsstijl past.

Probeer het zadel twee weken uit!

De zadelmeting is gratis bij aankoop van een SQlab zadel. Bovendien kun je het zadel maar liefst 14 dagen uitproberen. Ben je niet tevreden met het zadel en zijn de klachten niet verholpen? Dan ontvang je het volledige aankoopbedrag terug.

Een afspraak maken is niet nodig! Wel adviseren we je om je fiets mee te nemen, zodat we het zadel direct na de meting voor je kunnen monteren.

Ben je benieuwd naar de juiste fietsafstelling voor jouw lichaam? Bijvoorbeeld om pijnlijke knieën of schouders in het vervolg te voorkomen? Of juist om efficiënter te kunnen fietsen? Laat dan ook een bodyscan door ons uitvoeren. Meer weten? Lees het hier!

Bekijk ook onze andere mogelijkheden voor een fiets op maat

Vrouw met fiets na SQlab zadelmeting

SQlab zadelmeting

Bodyscan maakt comfortabel fietsen mogelijk

Body Scanning CRM

Maak ook gebruik van onze andere diensten

Heb je een bodyscan en/of zadelmeting laten uitvoeren? En is je nieuwe, tweedehands of eerder gekochte fiets goed afgesteld op jouw lichaam? Dan ben je bijna klaar om de weg op te gaan! Maar voordat je dat doet, raden wij je aan om een fietsverzekering af te sluiten, vooral bij de aanschaf van nieuwe (elektrische) fietsen. Met een ENRA of een Fietszeker fietsverzekering is jouw fiets beschermt tegen schade en diefstal. Bovendien ben je er zeker van dat je niet met lege handen komt te staan.

Als je net een nieuwe fiets hebt, ben je hier natuurlijk extra voorzichtig mee. Mocht er toch iets met je fiets gebeuren. Stel je ketting ligt er af, of je achterband is lek, kom dan langs voor reparatie en maak tijdelijk gebruik van een leenfiets. Of laat een gratis onderhoudsbeurt uitvoeren. Deze ontvang je bij aankoop van een nieuwe fiets.